<p>Michiel van der Valk werd onlangs 'Man of the Match' na een wedstrijd tegen Maarssen.</p>

Michiel van der Valk werd onlangs 'Man of the Match' na een wedstrijd tegen Maarssen.

(Foto: Gerard van Vliet)

Geinoord-aanvoerder Michiel van der Valk zet punt achter voetballoopbaan

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • De selectie van SV Geinoord raakt na dit seizoen niet alleen topscorer Daniël Kops kwijt, maar ook aanvoerder Michiel van der Valk - een andere routinier. Ook hij heeft besloten te stoppen met voetbal op niveau. Evenals Kops geeft hij het voetballen echter nog niet helemaal op. “Ik ga misschien voetballen in de zaal of in een vriendenteam”.


Van der Valk is nog steeds verliefd op het spel. “Mijn fanatisme is ook nog steeds groot”, zegt hij. 

Toch stopt hij ermee: “Ik vind dat nu het juiste moment is gekomen is om mijn tijd zowel doordeweeks als in het weekend wat anders in te delen. In heb 29 jaar gevoetbald en het merendeel van al die jaren stond in het teken van twee tot drie keer trainen en zaterdags de wedstrijden”.

Eerste elftal
Zijn loopbaan mag er overigens zijn. Na in de jeugd van JSV te zijn begonnen, verhuisde hij naar Geinoord waar hij in totaal vijf jaar speelde. “Op mijn negentiende kwam ik al drie seizoenen in het eerste elftal uit, waarvan twee in de hoofdklasse”.

Nu draagt hij alweer twee seizoenen het rood-wit. Na zijn eerste Geinoord-periode belandde hij bij het Veenendaalse GVVV. “Ook daar maakte ik een prachtige tijd mee”, aldus de Geinoord-aanvoerder.

Topklasseniveau
Van der Valk speelde in Veenendaal maar liefst zeven jaar lang op hoofdklasseniveau en later zelfs op topklasseniveau - wat nu de tweede divisie is. Hij was daar vier seizoenen aanvoerder. Hoogtepunten waren de promotie naar de topklasse en het bereiken van de kwartfinale van de KNVB-beker tegen AZ.

Eerder had de ploeg Excelsior uit Rotterdam met 3-0 verslagen. Ze werden uiteindelijk door Sparta uitgeschakeld. “Na een 1-1 eindstand verloren we via strafschoppen”, aldus Van der Valk. 

Lastig
De ambitieuze verdediger heeft het dit seizoen bijzonder goed naar zijn zin bij Geinoord. “En dat maakt het stoppen juist zo lastig”, zegt hij. “Weliswaar moet ik er tegenwoordig wat harder aan trekken om mijn niveau te halen, maar het blijft leuk”.

Iedere zaterdag geniet hij weer. “Het prettige is dat we het nog redelijk goed doen ook. Wij doen er ook nog alles aan om een periode te pakken. Misschien via onze eindklassering, maar misschien ook wel via het behalen van een periodetitel. Je weet maar nooit”.

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten