<p>Raymond Lantinga (rechts) tekent zijn contract bij VSV Vreeswijk. Naast hem zit voorzitter Frans Schultz.</p>

Raymond Lantinga (rechts) tekent zijn contract bij VSV Vreeswijk. Naast hem zit voorzitter Frans Schultz.

(Foto: Aangeleverd)

Raymond Lantinga nieuwe trainer van vrouwenelftal VSV Vreeswijk

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWEGEIN • Ton de Jong houdt het na zes jaar als trainer van het vrouwenelftal van VSV Vreeswijk voor gezien. Hij is van mening dat er iemand anders voor de groep moet komen te staan. Met hem stapt ook zijn assistent Kees Elbertse op. Jasmijn de Jong blijft in functie. De nieuwe trainer wordt Raymond Lantinga, die het afgelopen seizoen hoofdtrainer was bij het eerste vrouwenelftal van de Utrechtse Zwaluwen. 


Het duo Lantinga en De Jong had komend seizoen mogelijk in de tweede klasse kunnen spelen. Aangezien vorige week donderdag de promotiewedstrijd tegen Reiger Boys 2 met 5-0 werd verloren, is de nacompetitie voor Vreeswijk echter al teneinde. 

Het elftal startte in Heerhugowaard overigens goed. In de eerste twintig minuten was er alle hoop dat Vreeswijk het belangrijke duel zou winnen. Bij rust was het nog 0-0. 

In de tweede helft ging het met Vreeswijk bergafwaarts. En toen Reiger Boys eenmaal een voorsprong had genomen, zakte Vreeswijk steeds verder terug. Weliswaar werkten de Nieuwegeinse vrouwen er keihard voor, maar zonder succes. De thuisclub liep uiteindelijk uit tot 5-0, waardoor Vreeswijk was uitgeschakeld.

Nieuwe speelsters
De Nieuwegeiners zullen het in het volgende seizoen met de nieuwe trainer in de derde klasse opnieuw moeten proberen. De selectie beschikt dan over de nieuwe doelverdedigster Tawina Elbertse én verdedigster Dominique Nieuwenhuizen.

Thijs Middelkoop

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten