Koen Elbertse.
Koen Elbertse. Foto: Aangeleverd

Vreeswijker in hart en nieren Koen Elbertse stapt over naar JSV

24 jun, 15:57 Sport 431 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Bijna zijn hele leven heeft hij het blauwwit van VSV Vreeswijk gedragen: eerst in de jeugd, vervolgens in het tweede elftal en sinds zijn achttiende in het eerste. Komend seizoen draagt Koen Elbertse echter het zwartwit van JSV.

“Ja, natuurlijk vind ik dat jammer”, zegt hij. Koen had ‘heel graag’ in het vertrouwde blauwwit van Vreeswijk blijven voetballen. Aangezien de club volgend seizoen niet meer met een eerste elftal uitkomt, was hij echter genoodzaakt voor een andere vereniging te kiezen. 

Trainer Henri Berghoef
“Geinoord zag ik niet zo zitten”, aldus de voetballer. “En trouwens, over een goed jaar zijn Geinoord en Vreeswijk gefuseerd. Een aantal jongens gaat met onze trainer Ronald Cornet mee naar Zwaluwen Utrecht, maar ook daar had ik niet zoveel zin in.”

Met een drietal andere jongens heeft Koen toen maar gekozen voor JSV. “Natuurlijk heeft dat het een en ander te maken met Henri Berghoef, die daar komend seizoen trainer is”, zegt hij.

Koen kent Henri Berghoef niet alleen goed: hij heeft ook goede ervaringen met de Nieuwegeinse oefenmeester, die een aantal jaren trainer bij Vreeswijk is geweest. “Dat is denk ik onze grootste drijfveer geweest om naar het zaterdagelftal van JSV over te stappen’’, zegt Koen. Hij heeft maar liefst twaalf jaar in de defensie van Vreeswijk gespeeld. 

Fusie met SV Geinoord
Koen - in het dagelijks leven zzp’er in de naschoolse opvang - is Vreeswijker in hart en nieren. Dat is niet vreemd, want ook vader Ad heeft heel wat wedstrijden voor Vreeswijk achter zijn naam staan. “Alleen was mijn vader aanvaller, terwijl ik - op een periode bij de jeugd na - steeds achterin heb gespeeld.”

Het zit er overigens ook niet meer in om volgend seizoen terug te gaan naar Vreeswijk, want dan bestaat de vereniging niet meer. Die is dan onder een andere naam en in andere clubkleuren, samengegaan met Geinoord

“Ik vind het natuurlijk hartstikke jammer dat het allemaal zo gelopen is. Ik had het veel liever bij het oude gehouden, maar dat zat er helaas niet in”, zegt Koen.

“Op de avond voorafgaand aan mijn vakantie, hebben we met het bestuur nog een vergadering gehad. Maar helaas lukte het niet om een eerste elftal bij elkaar te krijgen. Dus dan volgend seizoen maar in het zwartwit van JSV. Al zal het natuurlijk wel even wennen zijn.”

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antonius Ziekenhuis klimt op de fiets en levert medicijnen thuis af Algemeen 10 aug, 10:59
Afbeelding
Ernstig ongeval op N421: twee mensen gewond 112 10 aug, 08:08
Afbeelding
Dit is de laatste Stamtafel. Het gaat u goed! Column 9 aug, 15:22
Afbeelding
SV Geinoord hervat training, maar nog niet iedereen terug van vakantie Sport 9 aug, 14:17
Afbeelding
Vrouwenkoor refreshSing viert al veertig jaar muzikaal feest Algemeen 9 aug, 08:38
Afbeelding
Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering? Algemeen 9 aug, 08:24
Afbeelding
Doelman Mitchell van Oort terug in Nieuwegein Sport 7 aug, 20:07
Afbeelding
Onderzoek naar de beste behandeling van klachten van de voeten bij diabetes Algemeen 5 aug, 08:52