• Alle winnaars van Skiteam Nieuwegein van de Kids Cup Alpine skiën slalom.
• Alle winnaars van Skiteam Nieuwegein van de Kids Cup Alpine skiën slalom. Foto: Skiteam Nieuwegein

Succesvolle finale Kids Cup Alpine skiën slalom voor Skiteam Nieuwegein

Sport 388 keer gelezen

BERGEN AAN ZEE • De finale van de Kids Cup Alpine skiën slalom vond zaterdag plaats op de skibaan Il Primo in de duinen van Bergen aan Zee. De jonge skiërs van Skiteam Nieuwegein waren ook present en wisten weer een aantal podiumplekken te bemachtigen.

In de eerste wedstrijd won bij de meisjes onder de 8 jaar Elena Stekelenburg uit Nieuwegein de zilveren medaille en ging Fien Reijmers uit Vlist er met de bronzen medaille vandoor. Puck van Grootheest uit IJsselstein miste een paaltje en werd daardoor gediskwalificeerd. Bij de jongens ging Thijs Stekelenburg er met de winst vandoor. Casper Hoekstra uit Utrecht werd vierde en haalde hierbij net niet het podium.

Weer goud voor Thijs Stekelenburg
Bij de tweede wedstrijd won Puck van Grootheest de zilveren medaille en Fien Reijmers de bronzen. Elena Stekelenburg eindigde op de vierde plaats. Bij de jongens onder de 8 jaar ging Thijs Stekelenburg er weer met de eerste prijs vandoor. Casper Hoekstra werd vierde.

Wedstrijden onder de 12 jaar
Bij de meisjes onder de 12 jaar werd Isabel Hoekstra uit Utrecht in de eerste en tweede wedstrijd vijfde. Britte van Essen uit De Meern werd in de eerste wedstrijd zevende en in de tweede wedstrijd eindigde ze op de achtste plaats.

Bij de jongens onder de 12 jaar won Dean Langerak uit Alphen aan de Rijn in de eerste wedstrijd de zilveren medaille en in de tweede wedstrijd werd hij zesde. Bram Delen uit Houten werd in wedstrijd één en twee gediskwalificeerd omdat hij de slalom niet correct aflegde.

Wedstrijden onder de 14 jaar
Bij de meisjes onder 14 won Jeanne Geelkerken in de eerste en de tweede wedstrijd een bronzen medaille. Bij de dames JSM won Ema Topolnjak uit Nieuwegein een vijfde plaats in de eerste wedstrijd en werd zesde in de tweede wedstrijd.

Eindposities
Dit was de finaledag van de drie competitiedagen van de Kids Cup. De eindposities op het podium voor Skiteam Nieuwegein waren als volgt: Goud voor Puck van Grootheest bij de meisjes onder de 8 jaar. Elena Stekelenburg pakte hier een tweede plek. Thijs Stekelenburg de grote winnaar bij de jongens onder de 8 jaar. Isabel Hoekstra ging er met de eerste plek vandoor bij de meisjes onder de 12 jaar. Bij de meisjes onder de 14 jaar pakte Jeanne Geelkerken uit Montfoort een derde plek.