<p>Achterzijde van het nieuwe Gezondheidshuis De Componist in Nieuwegein.</p>

Achterzijde van het nieuwe Gezondheidshuis De Componist in Nieuwegein.

(Foto: Aangeleverd)

Kijkje nemen in het nieuwe Gezondheidshuis in Nieuwegein? Dat kan binnenkort

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Benieuwd hoe het nieuwe Gezondheidshuis De Componist er van binnen uitziet? Tijdens de feestelijke opening op zaterdag 2 juli (van 12.30 tot 16.00 uur) kun je er een kijkje komen nemen.


Het gebouw wordt om 13.00 uur officieel geopend. De ‘bewoners’ vertellen tijdens deze dag wat er allemaal binnen de muren van Gezondheidshuis De Componist gebeurt.

Springkussens en popcornkraam
Er is een programma bedacht met allerlei activiteiten. Zo kunnen de kinderen zich uitleven op het springkussen op het buitenterrein, is er een popcornkraam en zijn er muziek- en dansoptredens.

In het gebouw is een informatiemarkt bij het Buurtplein, kun je eens binnenkijken bij de Apotheek en kun je een game spelen om over je prikangst heen te komen. Bij de huisarts op de eerste verdieping kun je je bloeddruk laten meten en een kijkje nemen achter de schermen. 

Op de tweede verdieping staat een zogenaamde ‘Leefstijlkraam’ en kun je in de trainingszaal van de fysiotherapie gezondheidstesten doen. Ook logopedie vertelt je graag meer en organiseert een quiz.

Zorgaanbieders en welzijnsorganisaties onder één dak
Verschillende zorgaanbieders en welzijnsorganisaties betrokken vorige maand het nieuwe Gezondheidshuis in de wijk Zuilenstein.

Naast de bekende zorgverleners zoals huisartsen, apotheek, oefen- en fysiotherapeuten van Paramedisch Centrum, diëtisten, logopedisten en psychologen worden in het nieuwe gebouw ook diensten op het gebied van welzijn ondergebracht.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten